Начин на приготвяне
Козето сирене се натрошава на ситно в купа, в която ще се разбърква.
Мащерката се слага в малка чаша и се залива с 3 с.л. от олито. Разбърква се много добре и се оставя за 10 минути, за да се накисне.
3 броя яйца се разбъркват на пяна в отделна купа.
Прибавя се брашното от алпийската сол с розмарин и риган, сухия чесън и микс пипер.
Разбърква се много добре и се изсипва в купата със сирене.
Накисната мащерка се прибавя към сиренето.
Сместа се размесва много добре до получаване на хомогенна смес.
От сместа се оформят малки топчета, като всяко се овалва в брашно и се оставя върху дървена дъска.
Топчетата се оставят 10 минути, за да попие брашното, след което се овалват още веднъж в брашно.
Останалите 2 бр. яйца се разбъркват на пяна.
Крокетите се пържат в сгорещено олио, като преди да се сложат в олиото, се потапят в разбитите яйца.
Сервират се върху листа от зелена салата.
Крокетите с козе сирене и мащерка са много вкусни!