Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта.
Разтопете маслото и 50 г черен шоколад и ги добавете към жълтъците.
Сипете бадемите и разбъркайте.
Разбийте белтъците на сняг и ги добавете на части, разбърквайки внимателно с шпатула до получаване на еднородно тесто.
Изсипете полученото тесто във формата с диаметър около 19 см, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 12 минути.
В купа сложете 100 г сметана, 180 г шоколад и маршмелоу.
Поставете на водна баня и бъркайте с шпатула до получаването на хомогенна смес.
В друга купа разбийте останалата сметана и я добавете към изстиналата смес, разбърквайки внимателно с шпатула.
Изсипете получената маса върху блата и заравнете.
Приберете в хладилника за няколко часа.
Празничната шоколадова торта с маршмелоу без брашно е въздушна и много вкусна.