Начин на приготвяне
Блендрат се бадемите и лешниците до получаване на брашно. Прехвърля се сместа в купа и се добавя какаото.
Разбърква се и се добавят течните съставки разтопеното кокосово масло и меда. Разбърква се отново.
На дъното на форма с падащо дъно се поставя хартия за печене. Разпределя се сместа равномерно и притиска с пръсти или дъното на чаша. С вилица се надупчва шоколадовият блат и се пече. Пече се в умерено загрята фурна за 10 минути.
След като се изпече, се оставя да изстине блатът.
През това време се приготвя кремът за торта, като се разтопява шоколадът на водна баня или в микровълнова и се оставя да се охлади на стайна температура.
В купа се поставя крема сиренето, добавя се медът и се разбива с миксер. Накрая към крема се прибавя разтопеният шоколад, разбърквайки го с лъжица.
Разпределя се кремът върху охладения блат, като се отделят 2 -3 лъжици от сместа. Прибира се в хладилника за няколко часа или за една нощ.
За глазурата на водна баня се разтопява шоколадът и се смесва с кокосовото масло и се разбърква, докато се получи гладка смес.
Полива се върху шоколадовата торта и се прибира отново в хладилник за поне 30 минути, да стегне.
След това се изважда тортата от формата с падащо дъно. С останалите няколко лъжици от крема се прикрепят пуричките към стените на тортата и отгоре върху глазурата.
Тази шоколадова торта с пурички без брашно и яйца е пълна шестица!