Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Веган салата с царевица

Веган салата с царевица

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Веган салата с царевица
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Веган салатата с царевица е много вкусна, свежа и засищаща."

Необходими Продукти

  • царевица - 200 г (замразена)
  • лук - 1 глава
  • печурки - 150 г
  • айсберг - 150 г
  • спанак - 50 г (пресен)
  • зелени маслини - шепа
  • индийско орехче - щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За веган салатата нарежете лука на полуколелца и го запържете в 1 с.л. зехтин.

Добавете почитените и нарязани на едро печурки и гответе, докато течността се изпари.

Прибавете замразената царевица и задушавайте за около 5 минути.

Свалете от котлона, овкусете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче и оставете да изстинат.

В купичка разбъркайте 2 с.л. зехтин, горчицата и балсамовия оцет.

В голяма купа смесете нарязаните айсберг, спанак и зелени маслини, прибавете дресинга и разбъркайте много добре.

Добавете изстиналите царевица и запържени печурки, разбъркайте и сервирайте.

Веган салатата с царевица е много вкусна, свежа и засищаща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: