Начин на приготвяне
Ето как аз приготвям лековита пилешка супа, когато някой в семейството ми се простуди.
Слагам пилешките гърди да се сварят в 3 л студена вода. През това време си приготвям зеленчуците.
Преди месото да започне да ври, обирам старателно пяната.
Лука нарязвам на малки кубчета, а моркова го настъргвам на ситното ренде. Лимона нарязвам на 4 парчета.
Когато месото започне да ври, изчаквам десетина минути и добавям солта, лука и моркова.
След още 10-15 минути добавям измития ориз. Намалям котлона на ниска степен и оставям супата с пиле да ври 20-25 минути.
После изваждам месото и го накъсвам на малки парченца и отново го връщам в тенджерата. Добавям черния пипер и нарязания лимон, след което изключвам котлона.
Оставям супата да поври на изключения котлон.
Когато супата срещу грип спре да ври, добавям ситно нарязания магданоз.
Лековита пилешка супа при простуда се яде топла, но не гореща.
Бъдете здрави!