Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Руска рибарска салата

Руска рибарска салата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска рибарска салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Традицията повелява да поднесете тази салата с водка, но хич няма да сбъркате ако я поднесете и с бяло вино"

Необходими Продукти

  • риба - 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 100 мл
  • червен пипер - ½ ч.л. прясно смлян
  • сол - ½ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, обезкостява се и се нарязва на парчета. Запържва се заедно с нарязаните на едро моркови и се оставя да се охлади.

Лукът и магданозът се режат на ситно.

Филето се смесва в купа с лука, магданоза и морковите, и се полива със зехтин.

Поръсва се със сол и червен пипер и всичко се разбърква. Отгоре се полива с прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: