Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Френски банички с агнешко месо

Френски банички с агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френски банички с агнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • агнешко месо - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 30 мл
  • бял пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се разрязва на квадрати.

Агнешкото месо се смила заедно с нарязаната на ситно лимонова кора.

Смесва се с белия пипер, солта, захарта и се запържва леко. Върху квадратите се слага по малко от плънката. Защипват се.

Ръбовете се намазват с разбито яйце. Пекат се 20 минути на 200 градуса. Сервират се със соса от пърженето на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка: