Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Френски банички с агнешко месо

Френски банички с агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски банички с агнешко месо1 / 2
02/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • агнешко месо - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 30 мл
  • бял пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се разрязва на квадрати.

Агнешкото месо се смила заедно с нарязаната на ситно лимонова кора.

Смесва се с белия пипер, солта, захарта и се запържва леко. Върху квадратите се слага по малко от плънката. Защипват се.

Ръбовете се намазват с разбито яйце. Пекат се 20 минути на 200 градуса. Сервират се със соса от пърженето на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка: