Начин на приготвяне
Нарежете месото на ситно и го запържете в олиото до готовност. Посолете и овкусете с джоджен. Оставете да се охлади леко.
Накълцайте зеления лук (само перцата), настържете кашкавала и ги сложете при месото. Прибавете и цеденото мляко и двете леко разбити яйца. Разбъркайте добре плънката.
Разстелете корите за баница и взимайте две по две. Разрязвайте на 3 напречни правоъгълника и всяко парченце мажете с разбитото трето яйце. Поставяйте от плънката и подгъвайте на триъгълник, така че тя да бъде запечатана отвсякъде. Яйцето ще залепва корите, така че това е лесно.
Подредете баничките в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка и намажете с остатъка от яйцето и поръсете със кашкавал, заделен от плънката или допълнително настърган.
Изпечете на 180 градуса до зачервяване.
Изключително вкусни и ароматни банички, в които ще се влюбите!
Добър апетит!