Агнешко по френски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг обезкос­тено
  • картофи - 4 броя
  • лук - 4 глави кро­мид
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • розмарин - 2 клонки
  • магданоз - 3 с.л. нарязан на дреб­но
  • босилек
  • домати - 300 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото, след което го нарежете на парчета. Почистете карто­фите, лука и чесъна и нарежете и тях на кубчета. Попарете доматите и ги обелете.

Сложете агнешкото да се запържи в гореща мазнина и го разпределете в намазаната с олио тавичка, в която вече сте подредили лука, чесъна и картофите.

Овкусете отгоре с всички подправки на вкус и подредете клонките розмарин. Разположете кубчетата домати върху агнешкото.

Покрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: