Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пуешко и бяло вино

Пуешко и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пуешко и бяло вино1 / 2
03/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • масло - 3 с.л.
  • бяло вино - 500 мл
  • пуешко месо - 800 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 100 г
  • оцет - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто. Добавя се виното. Месото се поръсва със сол и се задушава заедно с виното и лука 40 минути на бавен огън.

Месото се изважда и се оставя да се охлади. Лукът се вади, смесва се със сметаната, оцета, червения пипер и лимоновия сок.

Всичко се задушава, докато не се изпари почти цялата течност. Месото се нарязва на тънки ивици и се смесва с лука и соса. Поръсва се нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: