Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Челамичка с бяло вино

Челамичка с бяло вино

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Челамичка с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Искахме нещо толкова вкусно, че да не се сетим за гарнитура - и ... открихме го"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бr.
  • вино - 1 ч.ч.
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем пилето на четири, измиваме го, натриваме го със сол, червен и черен пипер и със пресованите скилидки чесън.

Оставяме го около половин час да поеме солта и го пържим в гореща мазнина до зачервяване.

Прибавяме ситно нарязаният лук и магданоз.

След омекването им, заливаме с виното, пускаме дафиновия лист и варим на тих огън, докато пилето остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: