Начин на приготвяне
Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса.
Второ месене - 15 мин. Второ втасване - 30 мин.
След това идва ред на оформянето. Аз разделям на две топки.
Всяка топка разделям на четири дълги фитили. В два от тях слагам сладко и завивам. Сплитам четирите фитила на плитка.
Поставям във форми за печене и оставям във фурната на 50 г за 15-20 минути за трето втасване.
Намазвам с белтък отгоре и поръсвам захар.
Пека козунака на 160 градуса за около час, но все пак проверявам с клечка.
Козунакът с конци и месене в хлебопекарна е готов.
Коментари
Има програма "тесто" - 90 мин.
Дали ще стане с нея, като засичам 15 мин. и после наново?