Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Ваня АдърскаВаня Адърска
Новак
196733
Козунак с конци и месене в хлебопекарна
Снимка: Ваня Адърска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Знаете ли, че перфектен козунак на конци може да приготвите и с помощта на машината за печене на хляб"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (един белтък отделяме за намазване)
  • захар - 150 грама
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 80 мл
  • прясна мая - 20 грама
  • брашно - 550 - 600 грама
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • лимонова кора - от 1 лимони
  • стафиди
  • орехи
  • сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса.

Второ месене - 15 мин. Второ втасване - 30 мин.

След това идва ред на оформянето. Аз разделям на две топки.

Всяка топка разделям на четири дълги фитили. В два от тях слагам сладко и завивам. Сплитам четирите фитила на плитка.

Поставям във форми за печене и оставям във фурната на 50 г за 15-20 минути за трето втасване.

Намазвам с белтък отгоре и поръсвам захар.

Пека козунака на 160 градуса за около час, но все пак проверявам с клечка.

Козунакът с конци и месене в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#210474
Потребител#210474
Рецептата е преписана 1:1 от Пламена Петкова, без да се спомене източника. Променени са само няколко изречения.
01.04.2018 00:38
3
Вальо
Вальо
Моята машина няма такава програма- 15 мин.
Има програма "тесто" - 90 мин.
Дали ще стане с нея, като засичам 15 мин. и после наново?
21.03.2018 15:46
1
3
1
Покажи всички подкоментари
Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Днес използвах рецептата за да направя кифлички-станаха уникални
30.01.2018 19:48
7
1