Начин на приготвяне
Първо си приготвяме пилешкото, като режем парчето месо на две и след това изтъняваме парчетата, да станат на тънки пържолки.
Изпичаме ги в тиган с малко мазнина. Овкусявам само със сол, черен пипер и малко соев сос.
Готовите пилешки пържолки режем на дълги лентички и оставяме настрани.
Измиваме марулката и накъсваме с ръце листата в купа. Лукът се обелва и нарязва на ситно, прибавя се в купата.
Същото правим и с домата, като аз го посолявам, преди да го добавя, тъй като поема доста сол. Посоляваме и цялата салата, овкусяваме с олио и оцет.
Приготвяме дресинга, като в купичка слагаме киселото мляко, майонезата и горчицата и бъркаме.
Посоляваме на вкус и прибавяме виното, за да стане малко по-течна консистенцията, като на сос, а и добавя вкус.
С половината от дресинга заливаме салатата в купата и я объркваме. Разпределяме я в 2 чинии и натрошаваме сирене.
Разпределяме пилешкото и заливаме с останалия дресинг. Става сочна, достатъчна и за основно салата с пилешко и млечен дресинг.