Начин на приготвяне
Зеленолистните зеленчуци се накъсват с ръце на малки късчета.
Лукът, чесънът и копърът се нарязват на ситно и се добавят при спанака и марулята.
Салатата със спанак се овкусява с малко сол и оцет.
Сипва се в чинии и се полива с 2-3 с.л. от дресинга.
За дресинга за зелената салата млякото и олиото се сипват в съд подходящ за пасиране, към тях се добавят солта, лимонената киселина и захарта и се пасират.
Пасираме до постигане на желаната гъстота салатния дресинг.
Ако дресингът за салатата от спанак с млечен дресинг не се сгъстява, се долива още малко олио.
Млечният майонезен дресинг трябва да е добре изстуден преди сервиране на вкусната зелена салата.