Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Портокалов крем карамел

Портокалов крем карамел

Портокалов крем карамел
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Портокалов крем карамел, който може да поднесете с украса от настъргана портокалова кора и шоколадов бонбон"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • портокалов сок - 200 мл
  • сметана - 100 мл
  • захар - 1/2 ч.ч. + 1/2 ч.ч. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината чаша захар се разтопява внимателно до светъл карамел. Разпределя се на дъното на купичките и се остава да се втвърди.

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се портокаловият сок. Млякото и сметаната се загряват, но да не завира.

Като се охлади, се прибавя към яйчената смес.

Разбърква се до хомогенна смес. Разпределя се в купичките с карамела.

Поставят се в тава, в която се налива хладка вода, до половината на купичките.

Пече се на 150 °C, докато стегне сместа както обикновения крем карамел.

Охлажда се и се сервира обърнат портокалов крем карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: