Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Корейски зеленчукови палачинки

Корейски зеленчукови палачинки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Корейски зеленчукови палачинки
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервират се корейски зеленчукови палачинки с приготвения сос за потапяне от соев сос, оризов оцет, вода, сусамово олио, мед и сусам."

Необходими Продукти

  • брашно - 1½ ч.ч.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • вода - 1½ ч.ч. + 2 с.л.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • зеле - ¼ зелка, по - малка
  • гъби - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • краставица - ½ бр.
  • За соса
  • соев сос - 1 с.л.
  • оризов оцет - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • сусамово олио - ½ ч.л.
  • мед - ½ ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сместа за солената палачинка се прави от брашното, царевичното нишесте, бакпулверът, куркумата и водата. Разбърква се добре до хомогенност.

Зелето се нарязва на ленти, зеленият лук - едро, гъбите - на филийки, а морковът и краставицата - на лентички. Зеленчуците се прибавят към сместа и се разбърква отново.

В тиган се сгорещява олио и се разпределя част от сместа за тънка палачинка.

Намаля се на средна степен и се готви 4-5 минути от едната страна, преди да се обърне.

По края се капва още малко олио е се обръща за 3-4 минути.

Сервират се корейски зеленчукови палачинки с приготвения сос за потапяне от соев сос, оризов оцет, вода, сусамово олио, мед и сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: