Начин на приготвяне
Наскоро пекох тиква на парченца. И тъй като остана малко, реших да приготвя нещо различно. И се получи наистина добре, със сладка заливка.
Сварих половин чаша ориз и след това го смесих с тиквата в тавичка с масло, разтопено на дъното й. Отгоре върху сместа поръсих половин чаша захар и сложих във фурната на 200 градуса до стопяване на захарта.
Разбърках добре и залях с приготвена смес от разбитите яйце, кисело мляко с висок процент на масленост, половин чаша захар и канелата.
Пекох на 200 градуса до готовност.
Получи се много вкусен десерт с ориз.
Има наситен сладък тиквен аромат с леко кисела нотка!
Осмелете се да опитате и вие ориз с тиква със сладка заливка.