Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско печено със сметанови картофки

Свинско печено със сметанови картофки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Свинско печено със сметанови картофки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
07/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Свинското печено със сметанови картофи е готово, за да се разпредели на порции и да изчезне за секунди."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 кг
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 4 с.л.
  • сол
  • картофи - 2 кг
  • масло - 50 г
  • олио
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • готварска сметана - 300 мл
  • пармезан - 100 г настърган
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на свински пържоли. Посоляват се. В малка купичка се слагат мед и горчицата. Разбъркват се добре.

Пържолите се намазват с четка или с ръце се овалват добре с тази смес. Нареждат се в намазнена тава. Слага се малко водичка и се покрива с фолио. Слага се във фурната на 180 °C.

Когато месото е готово, фолиото се маха, за да се запече.

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в голяма тенджера и се заливат с вода. Варят се до готовност. Отцеждат се и се охлаждат. Нарязват се на кубчета. Магданозът се измива и се нарязва на ситно. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.

Картофите ще трябва да се до приготвят поне на 2 пъти според големината на тигана, който ще ползвате. Продуктите се разпределят за всички картофи.

В тигана се слагат олио и масло да загрее. Добавят се картофите. Запържват се, като разбъркването става с помощта на самия тиган. Добавя се сметаната, магданозът и чесънът. Овкусяват се сотираните картофи със сол и черен пипер.

Добавя се от пармезан. Разбърква се.

Свинското печено със сметанови картофи е готово, за да се разпредели на порции и да изчезне за секунди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: