Начин на приготвяне
Месото се нарязва на свински пържоли. Посоляват се. В малка купичка се слагат мед и горчицата. Разбъркват се добре.
Пържолите се намазват с четка или с ръце се овалват добре с тази смес. Нареждат се в намазнена тава. Слага се малко водичка и се покрива с фолио. Слага се във фурната на 180 °C.
Когато месото е готово, фолиото се маха, за да се запече.
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в голяма тенджера и се заливат с вода. Варят се до готовност. Отцеждат се и се охлаждат. Нарязват се на кубчета. Магданозът се измива и се нарязва на ситно. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.
Картофите ще трябва да се до приготвят поне на 2 пъти според големината на тигана, който ще ползвате. Продуктите се разпределят за всички картофи.
В тигана се слагат олио и масло да загрее. Добавят се картофите. Запържват се, като разбъркването става с помощта на самия тиган. Добавя се сметаната, магданозът и чесънът. Овкусяват се сотираните картофи със сол и черен пипер.
Добавя се от пармезан. Разбърква се.
Свинското печено със сметанови картофи е готово, за да се разпредели на порции и да изчезне за секунди.