Начин на приготвяне
В купа смесете бисквитите със разтопено масло и млякото. Разбъркайте до получаване на влажни трохи.
Във форма за торта с диаметър 24 см поставете полученото бисквитено тесто на дъното и с ръка го разпределете, така че да се получи равномерен блат. Намажете със сладко от вишни и сложете в хладилник да стегне.
Направете крема, като разбиете изварата с кондензирано мляко и заквасена сметана.
Сипете млечната смес върху вишните и заравнете.
Разтопете шоколада със малко сметана на водна баня или в микровълнова.
Разбъркайте до получаване на гъста шоколадова еднородна смес.
Сипете равномерно върху млечния слой и украсете по желание.
Приберете в хладилник за няколко часа да стегне и да се охлади.
Може да направите десерта и в чашки за по-лесно поднасяне.
Бележка: Този десерт наподобява суров чийзкейк, но вместо крема сирене или маскарпоне ползвах извара.
Чийз сместа се получи много добре, изварата си пасна с вишните идеално и определено е бюджетен продукт, който не отстъпва на по-скъпите.
Не съм ползвала желатин за сгъстяване, защото исках по-кремава, а не желирана консистенция.
Задължително оставете поне 6 часа в хладилник да стегне, вкъщи не го дочакаха и визуално не изглежда толкова добре, но уверявам Ви вкусът е съвършен.
Да Ви е сладко!
Източник: Блогът на Сия Рибагина