Начин на приготвяне
За блата разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до пълното им усвояване от сместа. Добавете какаото и разбъркайте добре с шпатулата. Накрая добавете пресятото брашно и бакпулвер и разбъркайте добре.
Изсипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 23 см, застлана с хартия за печене, и загладете блата. Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Оставете готовия блат да се охлади във формата и тогава извадете. За сиропа смесете в тенджера съставките и ги загрейте. Когато захарта се стопи, свалете от котлона и сиропирайте охладения блат и оставете настрани, да се охлади напълно.
За крема загрейте 150 мл от млякото със захарта, а останалото мляко смесете с жълтъка, брашното и ванилията. Когато млякото заври, при непрекъснато бъркане прибавете жълтъчната смес и варете до готовност на крема.
Оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната в отделна купа. Сглобете десерта по следния начин:
1. Намажете блата с течен шоколад.
2. Разполовете шоколадовите яйца. Напълнете ги със сметана и в средата сложете от яйчния крем.
3. Смесете останалия крем със сметаната и с лъжица разпределете по ръба на сладкиша.
4. Пълнените яйцата сложете в средата на десерта.
5. Декорирайте с листа мента, листа здравец, нарязани ягоди и стружки шоколад.
Коментари