Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с печени люти чушки

Разядка с печени люти чушки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Разядка с печени люти чушки
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Разядката от печени люти чушки се разсипва в чинии за сервиране и накрая леко се полива със зехтин. Сервира се с брускети и в компанията на студена ракия или узо."

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 буркан (550 г)
  • кисело мляко - 400 г цедено
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • сирене - 350 - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за разядката може да се приготви както с червени, така и със зелени чушки. Вземат се печени люти чушки от един буркан, обелват се и се почистват от дръжките и семките.

След това се нарязват на дребно (като за салата) и се оставят в гевгир да се изцедят около 20 минути. Вече нарязаните и изцедени печени люти чушки се слагат в дълбока купа и към тях се натрошава бяло саламурено сирене около 350 - 400 г.

Добавя се и цеденото мляко. Разбърква се добре и се сипва кисело мляко 2 процента, за да не е много суха разядката ни. Киселото мляко най-добре да се добавя на око според личния вкус.

Цялата смес се разбърква и към нея се добавят сол и млян черен пипер. Отново се разбърква.

Разядката от печени люти чушки се разсипва в чинии за сервиране и накрая леко се полива със зехтин. Сервира се с брускети и в компанията на студена ракия или узо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: