Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пиле по ловджийски с кисели краставички и гъбен сос

Пиле по ловджийски с кисели краставички и гъбен сос

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Пиле по ловджийски с кисели краставички и гъбен сос
Снимка: Мария Доева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Елате да опитате нашето вкусно пиле, приготвено с много мерак и майсторлък"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 300 г кромид стар
  • печурки - 300 г
  • моркови - 200 г
  • вино - 200 мл. червено
  • бекон - 150 г
  • домати - 800 г консерва
  • кисели краставички - 100 г
  • мащерка - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки, стар
  • бахар - 2 бр. зърна
  • дафинов лист - 1 лист
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето си го нарязваме на порционни парчета. В тиган запържваме бекон и го отделяме настрани.

Месото го запържваме в същата мазнина, като ако е необходимо, може да си добавим и олио и го слагаме в широка тенджера при бекона.

В същия тиган отново запържваме лука, морковите, една скилидка чесън и гъбите, които след това ги добавяме към пилешкото и бекона.

Ястието го заливаме с вряща вода. След като поври десетина минути, добавяме виното. След това прибавяме доматите, които трябва да са ситно нарязани или пасирани.

Ястието го подправяме с дафинов лист, бахар, сол на вкус, черен пипер на зърна и два стръка мащерка.

Когато месото бъде почти готово, му добавяме ситно нарязаните кисели краставички. Готовото ястие го поръсваме с прясно смлян черен пипер, пасиран чесън и пресен магданоз.

Поднасяме го с варен ориз (който обича).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: