Начин на приготвяне
Пилето си го нарязваме на порционни парчета. В тиган запържваме бекон и го отделяме настрани.
Месото го запържваме в същата мазнина, като ако е необходимо, може да си добавим и олио и го слагаме в широка тенджера при бекона.
В същия тиган отново запържваме лука, морковите, една скилидка чесън и гъбите, които след това ги добавяме към пилешкото и бекона.
Ястието го заливаме с вряща вода. След като поври десетина минути, добавяме виното. След това прибавяме доматите, които трябва да са ситно нарязани или пасирани.
Ястието го подправяме с дафинов лист, бахар, сол на вкус, черен пипер на зърна и два стръка мащерка.
Когато месото бъде почти готово, му добавяме ситно нарязаните кисели краставички. Готовото ястие го поръсваме с прясно смлян черен пипер, пасиран чесън и пресен магданоз.
Поднасяме го с варен ориз (който обича).