Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Салата с бурата и рукола

Салата с бурата и рукола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Салата с бурата и рукола
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
23/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Салата с бурата и рукола - сервирайте и се насладете на тази страхотна италианска салата!"

Необходими Продукти

  • бурата - 2 топки
  • рукола - 125 г
  • айсберг - 1 средна глава или 1/2 голяма
  • домати - 5 - 6 домати Рома или около 20 черита
  • слънчогледово семе - 3 - 4 с.л. или кедрови ядки
  • балсамов оцет - на вкус (бял)
  • зехтин - на вкус (екстра върджин)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салата с бурата и рукола - празник за сетивата по италиански.

Измийте салатите рукола и айсберг. Отцедете добре от водата и накъсайте айсберга на едри парчета.

Нарежете доматките и смесете всичко в голяма купа.

Запечете слънчогледовото семе на сух тиган, докато стане златисто. Още по-добре ще стане, ако имате кедрови ядки.

Овкусете богатата зелена салата с бял балсамов оцет, зехтин екстра върджин и сол. Разпределете в две отделни купи.

Разпръснете отгоре ядките или слънчогледовото семе и положете по една топка бурата на порция.

Сервирайте и се насладете на тази страхотна италианска салата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: