Чорба гулаш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Чорба гулаш1 / 3
06/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Ако предпочитате гулашът да не е толкова гъст като яхния, опитайте този вариант - като ароматна чорба"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г цяло парче с кост
  • картофи - 6 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • вода - 3 л
  • олио - 1 к.ч.
  • корени - за супа
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - няколко счукани скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кимион - няколко зърна
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го оставете да ври във водата. Щом заври, посолете и прибавете корените за супа. Оставете да се вари на умерен огън. Нарежете картофите.

Когато месото се свари, извадете го от бульона, почистете от костите и нарежете на малки парчета.

Прецедете бульона и го върнете в тенджерата. Сипете вътре картофите и месото. Запържете лука в олиото, прибавете доматеното пюре. Когато се запържи, добавете брашното.

Разредете запръжката с бульон от чорбата, подправете с кимиона и чесъна и след като заври го прибавете при останалите продукти.

Поръсете гулаша с магданоза и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: