Начин на приготвяне
Подгответе си зеленчуците, като ги измиете и почистите, яйцата обелете.
Вземете дълбока купа за салата. Нарежете чушките и доматите на по-едри парчета, зеления лук и магданоза наситнете и сложете в купата.
Направете дресинг от зехтина, малко сол и оцет, с който залейте зеленчуците.
Разбъркайте, натрошете сиренето и нарежете яйцата, разбъркайте всичко и поднесете салатата с чушки леко поръсена със свеж магданоз.
Бележки: Печените чушки в моя случай са домашно печени, за предпочитане са, ако все пак не ви се пече, може да ползвате такива от магазина - печени от буркан, но трябва да внимавате, защото е възможно да са смити и некачествени. Също трябва да вземете чушки без оцет, ако са подправени, ще трябва да пропуснете оцета в рецептата за салата с печени чушки и яйца.
Източник: Блогът на Сия Рибагина