Начин на приготвяне
Всички сухи съставки за браунито сложих в дълбока купа. Към тях прибавих олиото и млякото, разбърках добре, ако се налага добавям още малко течност, може топла вода и бъркам до получаване на гъсто кексово тесто.
Изсипвам сместа в подходяща тава, намазана с масло и поръсена с малко какао.
Пека първите пет минути на 200 градуса, после до готовност на 160 градуса.
Готовият сладкиш оставям пет минути на отворена врата във фурната. Като извадя, отгоре настъргвам малко черен шоколад.
Нарязва се охладен безглутеновения сладкиш.
Безглутеново брауни - невероятно вкусно и здравословно. Ако пък нямате какао и черен шоколад под ръка, пригответе си едно блонди с бял шоколад.