Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза с пасатор

Домашна майонеза с пасатор

Домашна майонеза с пасатор
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Общо
2 мин.
Порции
1
"Домашна майонеза с пасатор, която всеки активист в кухнята може да направи"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • олио - 300 мл
  • сол
  • лимонов сок 1 ч.л. или лимонена киселина 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан или друг висок и тесен съд чукнете едно яйце.

Задължително яйцето трябва да е прясно и на стайна температура.

Започнете да разбивате яйцето с пасаатор, като внимавате главата с ножа на пасатора да е на дъното на буркана, докато се захване майонезата.

В същото време на тънка струйка наливайте олиото.

Сместа започва да се сгъстява постепенно, тогава вече може да започнете да издърпвате пасатора нагоре, но без въртеливи движения.

Добавете сол на вкус и прясно изцеден лимонов сок.

Разбийте до желаната гъстота. Съхранявайте домашната майонеза в хладилник няколко дни.

Вижте също как да си направите майонеза за 30 секунди или вкусен майонезен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Глупости! Слага се всичко в съда и се пасира по същият начин.Става за 2 минути.
30.05.2024 10:28
9
2
1
Покажи всички подкоментари