Ябълков оцет

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Ябълков оцет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Не си давайте парите за химии, а си пригответе ябълков оцет вкъщи!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 кг
  • мая - 50 г бирена
  • ръжен хляб - 200 г сух
  • вода - 5 л
  • захар - 500 г
  • мед - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място.

Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица.

След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда.

Оставете течността в покрит с марля съд, отново при температура 20 градуса, докато продължава ферментацията и оцетът се избистри.

Прецедете го отново и вече го налейте в бутилки. Съхранявайте домашният оцет на студено място.

Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Нещо не сте на ясно с материята, за която пишете. След алкохолната ферментация вие добавяте мед, което разваля работата
04.11.2019 17:21
Сергей Анчев
Сергей Анчев
Това не е оцет, а просто едни вкиснали ябълки
04.11.2019 17:08