Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с ябълков оцет и аспирин

Туршия с ябълков оцет и аспирин

Туршия с ябълков оцет и аспирин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"И ето просто ето така имате 2 големи буркана традиционна туршия за зимата"

Необходими Продукти

  • камби - 20 бр.
  • моркови - 5 бр. големи
  • карфиол - 1 глава средна
  • целина - 1 връзка
  • марината
  • ябълков оцет - 600 мл
  • вода - 8 ч.ч.
  • сол - 180 г
  • захар - 400 г
  • черен пипер - по 10 зърна на буркан
  • аспирин - по 4 бр. на буркан
  • бахар - по 4 зърна на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити зеленчуци се почистват и нарязан на парчета в подходящ съд.

Морковите обелени се режат на кръгчета, керевиз - на едро, карфиол се къса на розички, камби - на парчета.

Смесват се добре, като се разбъркват.

Напълнете два буркана със зеленчука и сложете марината да заври, докато се разтопи захарта и солта.

На буркан туршия добавете по 10 зърна черен пипер и 4 бахар. Сипва се и по 4 стрити на прах аспирини на буркан и заливате до горната черта с марина.

Затваря се с капачка и обръщате поне 3 дни нагоре и надолу традиционната туршия.

Съхранява се на хладно туршията с ябълков оцет и аспирин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: