Вкусно руло Стефани

ioanaioana
Новак
53398563
11/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Класиката е вечна - руло Стефани за малки и големи, защото рулото е освен вкусно и много лесно."

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • чубрица - 5 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - 1 с.л. (10 г)
  • олио - 1 с.л. (10 мл)
  • За плънката
  • кисели краставички - 4 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • галета - за поръсване
  • кашкавал - 50 г
  • моркови - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.

Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло.

Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото.

Пече се рулото Стефани 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: