Начин на приготвяне
Омесете каймата с яйцето, галетата, наситнения кромид и чушките, нарязани съвсем на ситно. Овкусете с подправките. Приберете за минимум час в хладилник.
През това време пригответе останалите продукти. Сварете яйцата, охладете и обелете. Сварете моркова, охладете и нарежете на лентички. Краставичките нарежете на четири по дължина. Отцедете консервираните царевица и грах. Обелете картофите и нарежете.
Върху хартия за печене разстелете овкусената кайма. В единия край подредете яйцата, разрязани на половинки, ред моркови, ред краставички, граха и царевицата, а отгоре топеното сирене.
Завийте рулото с помощта на фолио и преместете в подходяща тава за печене.
Подредете наоколо картофите, посолете със сол и полейте с бирата. Напръскайте със зехтина рулото и намажете мазнината с четчица. Покрийте тавата с фолио и печете около 50 мин.
Премахнете фолиото и обилно поръсете рулото с настъргания кашкавал и посипете с червения пипер. Върнете обратно във фурната и печете до разтопявате на кашкавала и желания загар на коричката.
Украсете соленото руло с пресен магданоз и връхчета розмарин.
Рулото Стефани с кашкавалена коричка е готово.