Начин на приготвяне
Любимата млечна баница на моите деца!
Намазваме всяка кора с разтопено масло и свиваме на хармоника. Подреждаме в малка тавичка в кръг от вътре на вън, докато се запълни тавата.
Печем, първо, за 15 минути или до зачервяване на корите в предварително загрята фурна на 180 °C.
През това време си разбиваме течните съставки които трябва да са били на стайна температура.
Яйца, прясно мляко, захар и ванилията.
Добавяме ги в тавата към зачервените кори и печем сладката баница още около 40 минути.
Покривам тавата с фолио, за да не изгори отгоре, и последните 10 минути преди края го махаме, за да се запече.
Когато е готова, оставяме да изстине и поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко с моята напудрена млечна баница!
Коментари
Много лесно се приготвя и е вкусна.