Начин на приготвяне
Сочна и много вкусна сладка баница.
Разтопете маслото. Взема се една кора и с четка се намазва леко с масло, може и с олио. По тясната страна кората се нагъва като хармоника и редите в подходяща правоъгълна тава.
Така се оформят всички кори, нареждат се една до друга и отгоре се ръсва с разтопеното масло.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20 минути и извадете.
Пригответе заливка, като разбивате яйцата със захарта и сипвате в затоплено прясно мляко овкусено с ванилия.
Залива се баницата и връщате във фурната, да се пече още 25 минути и готово.
Извадете млечната баница, охладете, нарежете и сервирайте поръсена с пудра захар.
Добър апетит със сладка млечна баница!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за млечна баница или вкусна сладка баница.