Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Солени бонбони с маскарпоне и рикота

Солени бонбони с маскарпоне и рикота

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k17k12
Солени бонбони с маскарпоне и рикота
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
08/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Ако желаете да впечатлите някой гост, тези солени бонбони са идеалния избор"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 150 г
  • рикота - 150 г
  • орехи - 80 г
  • свинско филе - 100 г Пастърма (сушено месо)
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най- лесно ще приготвите тази рецепта в блендер, но може и на ръка.

Първо накълцайте орехите на ситно или ги пуснете в блендера да се смелят.

Извадете ги и оставете за овалване на солените бонбони.

Сложете свинското филе на слайсове във каната на уреда и раздробете на много ситно.

Добавете маскарпонето (студено от хладилника), отцедена рикота, щипка сол и черен пипер. По желание може да добавите и малко краве, овче или козе сирене.

Включете уреда на средни обороти за половин минута или до образуване на хомогенна смес.

Прехвърлете в купа и приберете в хладилника за 30 минути.

Оформете топчета, оваляйте ги във орехите и поставете всяко във хартиена капсула за бонбони.

Съхранявате в хладилник до момента на сервиране.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: