Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с топено сирене

Карфиол с топено сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Карфиол с топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пръстите ще си оближете и за още ще питате - толкова е вкусно"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 200 мл
  • топено сирене - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете накъсания на розички карфиол. Нарежете на дребно топеното сирене. Чесънът се нарязва на ситно и с него се натрива дъното на тавичка.

Наредете част от карфиола в тавичката, така че да покрие дъното, отгоре поръсете част от топеното сирене, отново наредете карфиол и завършете с останалото сирене. Разпределете равномерно парченцата масло, поръсете с черен пипер.

Сложете във фурната и запечете 10-тина минути. Залейте с яйцата, предварително разбити с прясното мляко и печете до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвих я! ?Мисля, че се получи чудесно!?
07.01.2024 21:01