Начин на приготвяне
Аз избрах да приготвя сорбе от два плода, които се допълват и за мен дори не е нужно да се добавя подсладител, но ако на вас не ви е достатъчно сладко, си сложете някакъв течен подсладител, мед например.
За мен лично сорбе се получава много добре, ако първо се пасират нарязаните плодове, с добавен лимонов сок за свежест. След това се поставя съда в камерата на хладилника или във фризера.
И сега идва малко досадната част с разбиването на всеки половин и един час, за да не се получи една голяма плодова бучка лед, затова се налага да се разбърква. След четири пет разбърквания вече е готово и не бъркаме повече.
Аз сервирах студения десерт върху кора от диня. Супер разхлаждащо в топлите летни дни.
Ако този начин с разбъркване ви притеснява, може да направите сорбе от диня и банани по другия добре познат начин, първо замразяване на нарязаните плодове, после пасираме и прибираме в кутия във фризера.
Освен сорбе с диня и банан препоръчваме да си приготвите някой вкусен шейк или здравословно смути.