Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе от диня и шампанско

Сорбе от диня и шампанско

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сорбе от диня и шампанско1 / 2
07/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Вече не е прието да се пита Искате ли още една чаша шампанско, а - Искате ли още една порция сорбе"

Необходими Продукти

  • диня - 1 кг без кората
  • захар - 350 г
  • лимони - 2 бр.
  • шампанско - 200 мл
  • мента - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се изцеждат. Захарта се смесва с 2 чаши вода, добавя се сокът от лимоните и сместа се вари при непрекъснато бъркане 6 минути на бавен огън.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно. Динята се почиства от семките и се пасира. Добавя се захарният сироп и шампанското и сместа се разбива с блендер или миксер 2 минути.

Сместа се излива в съд и се оставя във фризера за 3 часа, като на всеки час се вади и се разбива с вилица или телче.

Сорбето се сервира украсено с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: