Начин на приготвяне
Бутертестото се оставя да се отпусне, след това леко се разточва. Режа, първо, на две, после всяка половинка на две и така, докато се получат 8 ленти.
Вземам една лента, леко я разпъвам и после с пръсти разстилам настрани, за да стане по-широка.
Намазвам с лютеница, отгоре слагам от луканката, царевицата и кашкавала. Режа лентата на две.
Всяка половинка навивам, след това притискам леко от двете страни, малко да се сплеска.
Нареждам домашните бутрки в тава за мъфини. Ако нямате такава тава, става и в силиконови формички. Разбивам жълтъка с олиото и с тази смес намазвам бутерките.
Пека бутерките в предварително загрята фурна с вентилатор на 200 °C за 20 минути.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за бутер охлювчета или тези сладкиши с бутер тесто.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия