Пащел де Ната

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Пащел де Ната1 / 2
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Представяме ви победителят в състезанието вкусотии с бутертесто - Пащел де Ната"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г, два листа
  • лимони - 3 - 4 бр. изрязани със зеленчукова белачка, цели парчета кори
  • яйца - 7 бр. само жълтъци
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 60 г, бяло
  • вода - 250 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса.

Мъфин форми или метални форми за печене - две, по 12 бр. едната.

Захарта, водата и лимоновите кори се разбъркват на умерен котлон в касерола до разтопяването на захарта - трябва да поври около 10 минути след завиране. Изчаква се да се охлади и се изваждат лимоновите кори.

Млякото се разбърква на гладка смес с брашното с телена бъркалка, след това се слага на на умерен котлон и се вари до сгъстяване.

Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците един по един.

Разбърква се, докато се получи гладка смес. Оставя се настрана.

Посипва се на плот малко брашно или върху самата хартия се поставя бутертестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се.

Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва се с нож на парчета с дебелина около 2 -2.5 см в зависимост от големината на формите.

Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко. С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите.

Формата се поставя в загрята фурна на 200 градуса и се пече за около 18-20 мин. или докато се получат хубави запечени петна върху кошничките.

Пащел де Ната е страхотен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Здравей, Марче,
захарта май е сгрешена като количество. Би ли ни казала колко е горе долу, за да коригираме количеството.
поздрави!
07.01.2022 18:00
Florzigna
Florzigna
Рецептата е супер, но аз използвах 3/4 от продуктите и ми се получи яйчен крем за 3 пакета по 275 грама бутер тесто :)
05.04.2021 01:11