Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Домашни бутерки с кренвирши и лютеница

Домашни бутерки с кренвирши и лютеница

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097794569241
Домашни бутерки с кренвирши и лютеница
Снимка: Росица Маринова
1 / 7
03/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Домашни бутерки с кренвирши и лютеница звучи толкова по-български, че няма накъде. И е страшно вкусно!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • лютеница - 200 г
  • сирене - 100 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме с подготовката на плънката, като нарязваме кренвиршите на четвъртинки. В купа смесваме лютеницата, натрошеното сирене и чубрицата.

На работен плот или маса растиламе охладеното бутертесто и го разрязваме на 6 правоъгълника.

Във всеки един край (на по-тясната страна) на тестото поставяме по четвъртинка кренвирш и отгоре разпределяме от сместа с лютеницата.

През това време включваме фурната на 170 °C с вентилатор. Захлупваме с противоположния край на всяко парче, прищипваме с вилица и подгъва краищата като плитка.

Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Разбиваме си цялото яйце и ги намазваме отгоре обилно.

Печем сочните бутерки в предварително загрятата фурна за около 20-25 минути или до готовност.

След като се опекат, ги оставяме да изстинат поне за 30 минути и тогава консумираме домашните бутерки с кренвирши и лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: