Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лесен дубайски шоколад

Лесен дубайски шоколад

редакция:
Иван ПауновИван Паунов
Чирак
841k142
Лесен дубайски шоколад
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Рецепта УАУ! Лесен дубайски шоколад с уникален вкус."

Необходими Продукти

  • кадаиф - 150 г печен или суров
  • шоколад - 400 г млечен или натурален
  • крем от шамфъстък - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме шоколада.

Обвиваме малка формичка със стреч фолио, като намокряме малко дъното, за да слепне фолиото.

Изсипваме половината от шоколада.

След това натрошаваме 100 г от кадаифа и крема от шамфъстък.

Натрошаваме и останалите 50 г кадаиф и заливаме с шоколада.

Оставяме домашния шоколад да стегне в хладилника за около 2 ч.

Лесен дубайски шоколад с уникален вкус.

Вижте още кой е качественият шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Нищо не се разбира от обяснението...през пръсти е написано. Къде точно се слагат останалите 50 г кадаиф?
Пишете, че може и суров да е кадаифа, това значи ли че суров се слага в шоколада? Предполагам не. Но някой начинаещ кулинар ще го сложи суров поради липсата на пояснение, че трябва да си го запече предварително (предполагам). Също така може би трябва и масло да му сложи като го запече (пак предполагам).
06.01.2025 11:49