Начин на приготвяне
Кадаифът за десерта се нарязва на ситно. Запържва се в разтопеното краве масло и го оставяме да изстине. След това се добавя пудрата захар и крема от шамфъстък разтопен в микровълнова фурна.
Всичко се разбърква добре и се притиска в ринг за торта с диаметър 26 см, предварително покрита с хартия за печене. Поставете основата в хладилника.
За крема за чийзкейка слагаме всички продукти в дълбока купа. Първо го намачкваме с вилица и разбъркваме, след което разбиваме с миксер, докато кремът стане твърд. Слагаме крема върху основата за кадаифа, заглаждаме и прибираме отново в хладилника.
Загряваме сметаната в малък тиган и махаме от котлона. Начупваме шоколадите на парченца и бъркаме, докато се разтопят шоколадите и се получи еднородна смес. Изсипваме ганаша върху крема.
По желание може да декорирате с една лъжица крем от шамфъстък поставена в пош и върху ганаша да се направи спирала, която с помощта на дървена клечка да се декорира като паяжина.
Поставяме чийзкейка във фризера за половин час, за да се охлади по-бързо, но ако не бързате, оставете да престои поне 3 часа в хладилника. Този дубайски чийзкейк е много вкусен и ефектен. Идеален за всяка празнична трапеза!
Вижте също как да приготвите лесен дубайски шоколад и идея за дубайска баница с крем.