Начин на приготвяне
Сварете млякото с малко сол. в тенджерата сложете маслото да се разтопи и в него се разбърква брашното, като внимавайте да не загори.
Прибавете топлото мляко и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Оставете да се охлади, след което прибавете 120 г захар, жълтъците, ванилия, сок и настърганата кора на 1 лимон и ромът.
Отново разбъркайте добре и смесете с белтъците, разбити на сняг с малко захар. Намазнете форма за печене, поръсете с малко захар и изсипете вътре приготвената смес. Сложете формата в тавичка с вода и печете в умерена фурна.
От останалата захар и 200 мл вода сварете сироп, обелете втория лимон и го нарежете на тънки кръгчета. Залейте го с изстиналия сироп. Сервирайте суфлето с този сироп.