Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Веган сладкиш с ябълки и рожков

Веган сладкиш с ябълки и рожков

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган сладкиш с ябълки и рожков
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Веган сладкиш с ябълки и рожков, подходящ за закуска или седобедно хапване с кафе."

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • овесено мляко - 100 мл
  • чиа - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • слънчогледово масло - 1/2 ч.ч.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
  • бяло брашно - 1, 5 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • стафиди
  • ябълки - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргах две ябълки за сладкиша, прибавих овесено мляко с чиа, престояло в хладилника от вечерта, 100 мл мляко и 3 с.л чиа, разбих с вилица.

Добавих и 1/2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. слънчогледово масло, супена лъжица брашно от рожков, бяло брашно около 1, 5 чаши с един бакпулвер до гъсто тесто.

Изсипах в тавичка с диаметър около 26 см, обилно намазана със слънчогледово масло и отгоре украсих с ябълки и стафиди.

Пекох веган сладкиша на 170 градуса с вентилатор до суха клечка.

Веган сладкиш с ябълки и рожков, подходящ за закуска или седобедно хапване с ароматно кафенце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: