Начин на приготвяне
Настъргах две ябълки за сладкиша, прибавих овесено мляко с чиа, престояло в хладилника от вечерта, 100 мл мляко и 3 с.л чиа, разбих с вилица.
Добавих и 1/2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. слънчогледово масло, супена лъжица брашно от рожков, бяло брашно около 1, 5 чаши с един бакпулвер до гъсто тесто.
Изсипах в тавичка с диаметър около 26 см, обилно намазана със слънчогледово масло и отгоре украсих с ябълки и стафиди.
Пекох веган сладкиша на 170 градуса с вентилатор до суха клечка.
Веган сладкиш с ябълки и рожков, подходящ за закуска или седобедно хапване с ароматно кафенце.