Начин на приготвяне
Срязва се капачето на тиквата и с лъжица се чисти от семената и влакната. Отвътре тиквата се поръсва със сол и се намазва с малко зехтин. Пече се 45 минути на 180 градуса.
Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът, лютата чушка и чесънът се пържат в зехтина. Печурките се нарязват на резени и се добавят към лука. Всичко се задушава 5 минути. Добавя се бялото вино и се кипва. Добавя се сол и се сваля от котлона.
Гъбите се смесват с царевичното брашно, предварително смесено с 1 супена лъжица вода. Добавя се кашкавалът и се разбърква. Добавя се течната сметана.
Тиквата се вади от фурната и в нея се слага гъбената смес. Чушката се нарязва на кубчета и с нея се поръсва сместа. Отгоре се шприцова на няколко места сметаната и се сервира с хляб, като тиквата се поднася, затворена с капачето.