Пиле фондю

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле фондю1 / 2
21/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Кулинарно вълшебство за по-малко от час, с което ще смаете дори и най-капризните гости"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 - 700 г чисто, без кокали
  • сол
  • мащерка - суха
  • черен пипер
  • сметана - към 200 мл течна
  • топено сирене
  • гъби - 1 - 2 шепи сушени
  • синьо сирене - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • гауда - 100 г или др. сирене
  • чесън - 2 скилидка
  • лук - 1 главичка
  • масло - 50 - 100 г
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • бульон - 500 мл прецеден пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително гъбите във вода. Нарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои.

Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят. Постепенно при непрекъснато бъркане долейте сметаната.

Постепенно добавете настърганите и натрошени сирена и продължете да бъркате. Сипете накиснатите, отцедени и нарязани гъби. Долейте виното и овкусете с подправки.

Сипете пилешкото в намазнен глинен съд, или гювечета, залейте със соса, сложете капачетата и пъхнете да се пече за около 45-55 минути. Накрая се запича без капаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иво
Иво
Какво стана с больона
05.03.2014 17:57
3