Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хрупкава ципура натюр на фурна

Хрупкава ципура натюр на фурна

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5206k2k5
Хрупкава ципура натюр на фурна
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесете хрупкава ципура натюр на фурна с гарнитурата и питието, което подобава на случая"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • мащерка - 4 клончета
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • зехтин
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се измиват, изчистват от вътрешностите, подрязват се хрилете и опашката и подсушават с домакинска хартия.

Правят се диагонални разрези на 3-4 места. Ципурата се подправя със сол и черен пипер от всички страни.

Поръсва се и сушен девисил.

Лаймът се разрязва на две половини. Във всяка риба се пъхват по два стръка мащерка, една скилидка чесън, нарязан на филийки, и се облива с сока от половиния лайм.

Поливат се със зехтин и се завиват плътно в хартия за печене.

Слагат се в тава, също застлана с хартия за печене. Пекат се рибите на 220 °C в предварително загрява фурна за 25-30 минути.

Поднесете хрупкава ципура натюр на фурна с гарнитурата и питието, което подобава на случая :)

Вижте още как да изчистим ципура и кое вино е подходящо за ципурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: