Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Уникален лаврак на фурна

Уникален лаврак на фурна

Уникален лаврак на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
21/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Уникален лаврак на фурна за една наистина специална вечеря с любими хора"

Необходими Продукти

  • лаврак - 4 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • чесън - 5 скилидки
  • бял пипер - млян за поръсване
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лаврака и го филитирайте.

Овкусете със сол и оставете за около 20 минути, за да си поеме рибата солта.

Загрейте фурната до 200 °C.

Застелете дъното на тава за печене с домакинкса хартия.

Полейте със зехтин и наредете рибата.

Прибавете нарязаните скилидки чесън и парченца лимон, поръсете с бял млян пипер.

Запечете за около 25 минути.

При необходимост намалете градусите на фурната.

Поднесете готовите рибни филета с подходяща гарнитура /картофена салата/.

При поднасянена уникалния лаврак на фурна поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: