Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пържени пилешки дробчета със соев сос

Пържени пилешки дробчета със соев сос

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Пържени пилешки дробчета със соев сос
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Може да поднесете дробчетата с гарнитура от картофено пюре или свежа салата."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 1 ч.л. (по желание)
  • оцет - 1 с.л. (балсамов или винен)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - или зехтин за запържване
  • магданоз - за поръсване (по желание)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на дробчетата: Измийте добре пилешките дробчета и ги подсушете с кухненска хартия.

Мариноване: В купа смесете соевия сос, меда, оцета, червения и черния пипер. Изстисквате лука и добавете сока му. Прибавете дробчетата и ги оставете да се мариноват за около 15-20 минути.

След това в дълбока купа разбийте яйцата с трите лъжици кисело мляко. Добавете чесъна, нарязан на ситно и подсолете.

Извадете дробчетата от маринатата и ги оставете да се отцедят за няколко минути. След това потапяйте едно по едно свежо маринованите дробчета в сместа от яйца. Поставете ги в тиган с олио или зехтин и запържете за 5-7 минути, като ги обръщате от време на време, за да се запечатат от всички страни.

Подредете изпържените дробчета в чиния и поръсете с лимонов сок. Може да добавите пресен магданоз по желание.

Може да поднесете пържените пилешки дробчетата с гарнитура от картофено пюре или свежа салата.

Добър апетит!

Вижте още апетитни рецепти за панирани дробчета или опитайте тези чудно вкусни дробчета на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: